Konferencia LOTE 2019 aj s Dr. Mary Aiken

Dňa 16. 4. 2019 v Bratislave prebiehala konferencia, ktorú organizoval magazín Stratégie – Living on the edge - LOTE 2019. Podujatie sa venovalo najdôležitejším témam v oblasti marketingu a médií v Slovenskej a Českej republike.

Konferencia prebiehala v dvoch sálach – sála Médiá a sála Marketing a počas celého dňa diskutovalo sa o širokom spektre tému - aký bol minulý rok pre médiá a aké najväčšie výzvy majú pred sebou, médiá a nová legislatíva, ktoré médiá majú najväčší účinok na deti a tínedžerov, sila volebných prieskumov, reklama a deti.

Okrem mnohých významných osobností z mediálneho prostredia, ako napríklad Matthias Settele, Peter Bárdy, či Marcel Grega, na konferencii prednášala aj Dr. Mary Aiken, Írska odborníčka, ktorú na Slovensko pozval riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu, Ľuboš Kukliš.

Dr. Mary Aiken je významnou foréznou kyberpsychologičkou – disciplína, ktorá v sebe spája psychológiu, kriminológiu a technológiu. Je autorkou medzinárodného bestselleru The Cyber Effect  a v  Bratislave prednášala na tému Aký je dosah technológií a sociálnych médií na správanie ľudí. Po prednáške sa následne uskutočnila diskusia vedená riaditeľom Kancelárie Rady, kde sa diskutovali na témy ako ochrana maloletých, ochrana dát, vplyv technológií na maloletých.


FOTO: Stratégie

Okrem rozhovoru s Dr. Mary Aiken, Ľuboš Kukliš spolu s Antonom Škrekom, Marcelom Gregom, Ivanom Antalom, Alexejom Fulmekom a Slavomírou Salajovou diskutoval aj v paneli na tému Médiá a nová legislatíva: Aké nové zákony čakajú médiá a aký vplyv budú mať na ďalšie fungovanie trhu? Diskusia sa týkala prevažne revízie smernice o audiovizuálnych mediálnych službách, ktorá prinesie do mediálneho prostredia niekoľko významných zmien, okrem iného aj v súvislosti s ochranou maloletých.
 
Celý program podujatia je dostupný tu:

https://strategie.hnonline.sk/lote2019/1922469-pozyvame-vas-na-konferenciu-lote-2019-pozrite-si-kompletny-program


Odporúčame rozhovor s Dr. Mary Aiken

Kyberpsychologička: Sociálnym sieťam sme dovolili, aby experimentovali s našimi deťmi

Prípadné námety a pripomienky k tejto stránke, prosím, oznámte na: office@rvr.sk, resp. tel. č. + 421 2 20 90 65 03.
Pri použití informácií z tejto www stránky žiadame uvádzať zdroj: www.rvr.sk - Rada pre vysielanie a retransmisiu.

 

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pi So Ne

Rýchly prístup

Žiadosti o licenciu / registráciu
Registrácia retransmisie
Žiadosti o udelenie licencie na televízne vysielanie
Žiadosti o udelenie licencie na rozhlasové vysielanie

Výberové konanie

Právnická osoba Fyzická osoba

KDS,MMDS,MVDS,satelit

Právnická osoba Fyzická osoba
Žiadosti o udelenie licencie na digitálne vysielanie

Televízne vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Rozhlasové vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Databáza rozhodnutí Rady

Linky

Znak