Tlačová správa: O českých televíziách na Slovensku budú diskutovať vysielatelia a operátori z oboch krajín (3. 5. 2017)

O sporných otázkach spojených s témou šírenia českých staníc na Slovensku budú zajtra predpoludním v televíznej veži na bratislavskom Kamzíku debatovať zástupcovia slovenských a českých vysielateľov, retransmitorov aj relevantných inštitúcií. „Rozhodli sme sa zorganizovať panelovú diskusiu k téme cezhraničného vysielania, aby sme objasnili širší kontext tejto pomerne zložitej problematiky a umožnili zadefinovať svoju pozíciu v rámci nej všetkým dotknutým subjektom. Otázka posledných dní, či budú môcť diváci na Slovensku aj naďalej sledovať české stanice, a ak áno, za akých podmienok, si takúto spoločnú diskusiu zaslúži,“ priblížil obsah panelovej diskusie Ľuboš Kukliš, riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktorý bude panelovú diskusiu moderovať.      

Panelová diskusia bude rozdelené do dvoch tematických blokov. V prvom z nich – Televízia bez hraníc (a jej hranice) budú o legislatívnom rámci i praktických obmedzeniach cezhraničného vysielania  diskutovať generálny riaditeľ sekcie médií, audiovízie a autorského práva MK SR Anton Škreko, Jana Cappello zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, výkonný riaditeľ Českej asociace elektronických komunikací Martin Cach, Lucia Tandlich za MARKÍZA-SLOKAVIA, spol. s r.o. a producentka Zuzana Mistríková.  

Druhý blok nazvaný České televízie na Slovensku – mýty a fakty umožní aktérom v médiách prezentovaného sporu o budúcnosti šírenia televíznych staníc medzi Českom a Slovenskom komplexne vysvetliť svoje stanoviská a za jedným stolom o nich vzájomne diskutovať. Ako panelisti sa debaty zúčastnia generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega, riaditeľ sekcie technickej realizácie RTVS Andrej Doležal, Marek Horák za skupinu Nova, generálny riaditeľ Towercom, a.s. Ivan Peschl a Vlastimil Lakatoš za ANTIK Telecom s.r.o. a Slovenskú asociáciu pre káblové komunikácie.  

Okrem panelistov prijali pozvanie na panelovú diskusiu aj zástupcovia Výboru pre kultúru a média NRSR, ministerstva kultúry a dopravy, českej Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, Asociácie prevádzkovateľov káblových telekomunikácií, Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc, Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb aj viacerých slovenských retransmitorov a vysielateľov.

 

Kontakt pre médiá:
Mgr. Lucia Jelčová, PhD.
hovorkyňa
Rada pre vysielanie a retransmisiu
tel.: +421 2 20 90 65 03
mobil: +421 918 696 286
mail: lucia.jelcova@rvr.sk







Prípadné námety a pripomienky k tejto stránke, prosím, oznámte na: office@rvr.sk, resp. tel. č. + 421 2 20 90 65 03.
Pri použití informácií z tejto www stránky žiadame uvádzať zdroj: www.rvr.sk - Rada pre vysielanie a retransmisiu.

 

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pi So Ne

Rýchly prístup

Žiadosti o licenciu / registráciu
Registrácia retransmisie
Žiadosti o udelenie licencie na televízne vysielanie
Žiadosti o udelenie licencie na rozhlasové vysielanie

Výberové konanie

Právnická osoba Fyzická osoba

KDS,MMDS,MVDS,satelit

Právnická osoba Fyzická osoba
Žiadosti o udelenie licencie na digitálne vysielanie

Televízne vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Rozhlasové vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Databáza rozhodnutí Rady

Linky

Znak