Tlačová informácia: Rada opäť oceňovala najlepšiu tvorbu lokálnych televízií (21. 6. 2012)

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu sa pravidelne aktívne zúčastňuje Medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák. Tento rok sa v Košiciach konal jeho 18. ročník. Už tradične sa na ňom udeľovala aj cena Rady pre vysielanie a retransmisiu za najlepší film z produkcie slovenských lokálnych televízií.

O cene rozhodovala pracovníčka programového odboru Kancelárie Rady Katarína Hudecová, ktorá najlepší film vyberala spomedzi šiestich súťažných projektov. Cenu Rady pre vysielanie a retransmisiu získal film Nad Kežmarkom vietor veje režiséra Pavla Pekarčíka z Kežmarskej televízie. „Film prezentuje bývalé kráľovské mesto Kežmarok. Ide o netradičné prerozprávanie legiend tohto mesta, oživené animovanými prvkami. Dôvodom, že cenu Rady získal práve film Kežmarskej televízie, je jeho významný prínos pre región, ktorý reprezentuje,“ objasnila, čím víťazný projekt zaujal, Katarína Hudecová.

Katarína Hudecová, ktorá bola na tohtoročnom festivale porotkyňou už po štvrtý raz, rozhodovala spolu s ďalšími porotcami aj o udelení jednej z troch hlavných cien festivalu - ceny Zlatý žobrák za najlepší program z produkcie lokálnej televízie. Získal ju macedónsky film Recyklátor režiséra Zorana Dimova. Trojčlenná porota na ňom ocenila najmä prácny opis úsilia Rómov zmeniť zbieranie plastového odpadu na biznis. „Vybrať najlepší film nebolo jednoduché. Filmy boli kvalitné, o čom svedčí aj niekoľko mimoriadnych  ocenení – čestných uznaní, ktoré porota udelila mimo bežných cien. A obzvlášť potešujúca je vysoká kvalita tvorby slovenských autorov, ktorej zástupcom porota udelila ďalšiu z hlavných cien – Zlatého žobráka pre mladých autorov aj Cenu americkej nadácie Fogelsong,“ doplnila Katarína Hudecová.   

 


    

Kontakt pre médiá:
Mgr. Lucia Jelčová
Odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou
Rada pre vysielanie a retransmisiu
tel.: +421 2 20 90 65 03
mobil: +421 918 696 286
mail: lucia.jelcova@rada-rtv.sk

 

Súbory na stiahnutie/prezeranie:

Prípadné námety a pripomienky k tejto stránke, prosím, oznámte na: office@rvr.sk, resp. tel. č. + 421 2 20 90 65 03.
Pri použití informácií z tejto www stránky žiadame uvádzať zdroj: www.rvr.sk - Rada pre vysielanie a retransmisiu.

 

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pi So Ne

Rýchly prístup

Žiadosti o licenciu / registráciu
Registrácia retransmisie
Žiadosti o udelenie licencie na televízne vysielanie
Žiadosti o udelenie licencie na rozhlasové vysielanie

Výberové konanie

Právnická osoba Fyzická osoba

KDS,MMDS,MVDS,satelit

Právnická osoba Fyzická osoba
Žiadosti o udelenie licencie na digitálne vysielanie

Televízne vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Rozhlasové vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Databáza rozhodnutí Rady

Linky

Znak