Tlačová správa: Novou predsedníčkou Rady je M. Danielová, podpredsedom Ľ. Kmec (8. 11. 2016)

V súvislosti s končiacim sa mandátom člena Rady prof. Miloša Mistríka si dnes Rada pre vysielanie a retransmisiu zvolila nového predsedu. Do funkcie bola zvolená doterajšia podpredsedníčka Rady PhDr. Marta Danielová. "Plánujem nadviazať na dobré tradície v činnosti Rady a budem sa snažiť, aby Rada bola aj naďalej rešpektovaným orgánom, ktorý dôsledne dbá na dodržiavanie príslušných zákonov,“ povedala novozvolená predsedníčka. Dlhoročná novinárka a niekdajšia podpredsedníčka Rady STV je členkou Rady pre vysielanie a retransmisiu od decembra 2012; za podpredsedníčku bola zvolená v januári 2015.   
 
Prof. Miloš Mistrík bol predsedom Rady dvakrát; po prvý raz ho Rada na tento post zvolila v decembri 2008, v polovici jeho prvého funkčného obdobia. Druhýkrát sa stal predsedom po opätovnom zvolení za člena Rady vo februári 2011. „Bol som predsedom osem rokov a vždy som sa pokúšal spolu s kolegami dosiahnuť nezávislé a objektívne rozhodovanie, založené na odbornom posudzovaní vecí. Teraz prichádza čas, aby som sa opäť naplno mohol venovať vedeckej a pedagogickej činnosti v Ústave divadelnej a filmovej vedy SAV a na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. Okrem toho mám rozbehnuté ďalšie spolupráce, napríklad s parížskou Sorbonnou,“ zhodnotil prof. Mistrík. Šesťročné funkčné obdobie, na ktoré je aktuálne prof. Miloš Mistrík zvolený za člena Rady, uplynie vo februári 2017.

Keďže voľbou PhDr. Marty Danielovej za predsedníčku Rady sa uvoľnila funkcia jej zástupcu, Rada si dnes zvolila aj nového podpredsedu. Stal sa ním Mgr. Ľubomír Kmec, ktorý je členom Rady takmer štyri roky a pôsobí v oblasti reklamného priemyslu.  



Kontakt pre médiá:
Mgr. Lucia Jelčová, PhD.                 
hovorkyňa                    
Rada pre vysielanie a retransmisiu            
tel.: +421 2 20 90 65 03
mobil: +421 918 696 286
mail: lucia.jelcova@rvr.sk








Prípadné námety a pripomienky k tejto stránke, prosím, oznámte na: office@rvr.sk, resp. tel. č. + 421 2 20 90 65 03.
Pri použití informácií z tejto www stránky žiadame uvádzať zdroj: www.rvr.sk - Rada pre vysielanie a retransmisiu.

 

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pi So Ne

Rýchly prístup

Žiadosti o licenciu / registráciu
Registrácia retransmisie
Žiadosti o udelenie licencie na televízne vysielanie
Žiadosti o udelenie licencie na rozhlasové vysielanie

Výberové konanie

Právnická osoba Fyzická osoba

KDS,MMDS,MVDS,satelit

Právnická osoba Fyzická osoba
Žiadosti o udelenie licencie na digitálne vysielanie

Televízne vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Rozhlasové vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Databáza rozhodnutí Rady

Linky

Znak