Tlačová správa: Rada nerozhodla o pridelení všetkých voľných rozhlasových frekvencií (15. 5. 2012)

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes na svojom zasadnutí rozhodovala o výsledkoch výberového konania na obsadenie frekvencií pre terestriálne vysielanie. Z trinástich záujemcov, ktorí sa o frekvencie uchádzali,  nové rozhlasové frekvencie Rada pridelila piatim subjektom. Nerozhodla však o udelení všetkých frekvencií výberového konania.

Sedemnásť frekvencií, na ktorých dnes vysiela FUN RADIO, rada opätovne pridelila spoločnosti RADIO, a. s. – jedinému záujemcovi o ne. O frekvencie, na ktorých vysiela Rádio VIVA, mali záujem štyria uchádzači. Rada spomedzi nich vybrala spoločnosť CORPORATE LEGAL, s.r.o. Na dvadsiatich ôsmich frekvenciách bude preto od decembra budúceho roku vysielať nové INFO Rádio. Rada pridelila aj všetky individuálne skoordinované frekvencie – 97,7 MHz Košice získal žiadateľ DRV s.r.o. (programová služba Dobré rádio), 98,1 MHz Čadca pribudla k frekvenciám GES Slovakia s.r.o. (programová služba Rádio HEY) a 107,5 MHz Čadca je prvou frekvenciou spoločnosti LOUD, s.r.o., ktorá spúšťa lokálne rádio PLUS FM.   

O frekvencii, o ktorú mali záujem šiesti uchádzači – 94,5 MHz Žilina, dnes Rada nerozhodla. Konanie musela prerušiť, pretože spoločnosť RM PROGRES s.r.o., ktorá na tejto frekvencii do februára 2012 prevádzkovala Rádio ZET, na Najvyššom súde napadla rozhodnutie Rady o odňatí jej licencie. Rada bude vo výberovom konaní pokračovať až po právoplatnom rozhodnutí Najvyššieho súdu.

 

Súbory na stiahnutie/prezeranie:

Prípadné námety a pripomienky k tejto stránke, prosím, oznámte na: office@rvr.sk, resp. tel. č. + 421 2 20 90 65 03.
Pri použití informácií z tejto www stránky žiadame uvádzať zdroj: www.rvr.sk - Rada pre vysielanie a retransmisiu.

 

Kalendár akcií

Po Ut St Št Pi So Ne

Rýchly prístup

Žiadosti o licenciu / registráciu
Registrácia retransmisie
Žiadosti o udelenie licencie na televízne vysielanie
Žiadosti o udelenie licencie na rozhlasové vysielanie

Výberové konanie

Právnická osoba Fyzická osoba

KDS,MMDS,MVDS,satelit

Právnická osoba Fyzická osoba
Žiadosti o udelenie licencie na digitálne vysielanie

Televízne vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Rozhlasové vysielanie

Právnická osoba Fyzická osoba

Databáza rozhodnutí Rady

Linky

Znak